Zonnepanelen Barneveld

Welkom bij Zontech Nederland, uw specialist in zonnepanelen. Wij kunnen u helpen bij het leveren en monteren van installaties die het zonlicht omzetten in elektriciteit. Zo bent u minder geld kwijt aan uw energierekening, bent u minder afhankelijk van uw energieleverancier, en helpt u een handje mee aan het opschonen van het milieu.

Woont u in Barneveld en bent u geïnteresseerd in zonne-energie? Neem dan direct contact met ons op of lees eerst hier wat meer informatie over hoe zonne-energie nu eigenlijk precies werkt. Als er nog onduidelijkheden zijn, dan kunt u altijd bij ons terecht met uw vragen over zonnepanelen in Barneveld.

Zonnepanelen Barneveld

Hoe werkt het?

Wanneer wij zonnepanelen op uw dak in Barneveld installeren, zijn dit in feite een groot aantal zonnecellen. Deze cellen wekken allemaal een klein beetje elektriciteit op uit het zonlicht. Ze bevatten namelijk een stofje dat elektronen afstaat onder toedoen van het zonlicht.

Er zit echter ook een halfgeleider in de zonnecel. Zo’n halfgeleider laat elektriciteit slechts in één richting door. De elektronen stromen dus allemaal dezelfde kant op. Wanneer de bovenkant en de onderkant van de cel vervolgens met een koperdraad verbonden worden, begint er een stroom te lopen. Dit is de geleverde elektriciteit waar u in Barneveld volledig van kan profiteren.

Hoe haalt u elektriciteit uit de zon?

Er zijn verschillende systemen, maar in Nederland gebruiken we vaak het PV systeem. Hierbij worden de zonnepanelen op een omvormer aangesloten die de geleverde gelijkstroom omzetten in de nodige wisselstroom. Dit is vervolgens verbonden met uw elektriciteitsnetwerk. Wanneer u elektriciteit gebruikt, komt dit rechtstreeks van de zonnepanelen. Wanneer u meer stroom verbruikt dan de panelen kunnen leveren, zult u automatisch overgeschakeld worden op de energie van uw energieleverancier. Wanneer u meer stroom produceert dan u verbruikt, wordt dit juist afgestaan aan de leverancier. U ontvangt hier dan een prijs per kWh voor. Deze ligt meestal rond de €0.20.

Interesse voor zonnepanelen in Barneveld

Woont u in Barneveld en heeft u interesse in onze zonnepanelen? Kijk gerust even verder op onze website of neem contact op met ons klantvriendelijke personeel. Zij helpen u aan een persoonlijke offerte en vertellen u graag meer over onze zonnepanelen in Barneveld. Wij hopen zo spoedig mogelijk van u te horen.