Zonnepanelen Nijkerk

Welkom bij Zontech Nederland. Wij zijn een professionele en klantvriendelijke leverancier van zonnepanelen in Nijkerk. Wij werken zowel met particuliere als zakelijke opdrachtgevers. Wij kunnen u gemakkelijk helpen besparen op uw energiekosten, waarbij duurzaamheid het sleutelwoord vormt. Woont u toevallig in Nijkerk? Dan heeft u wellicht ons werk al eerder gezien. Op onze website kunt u bovendien onder het tabje ‘projecten’ voorbeelden bekijken van onze voltooide projecten. U zult direct zien dat wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. U kunt erop rekenen dat onze zonnepanelen van hoogwaardige kwaliteit zijn, maar wat doen ze nu eigenlijk precies?

Zonnepanelen Nijkerk

Hoe werkt een zonnecel nu eigenlijk?

Zonnepanelen zijn opgebouwd uit zonnecellen die stuk voor stuk een klein beetje van de geleverde energie voor hun rekening nemen. Iedere zonnecel functioneert op de basis van een combinatie tussen halfgeleider en een elektronenbron. Een halfgeleider laat elektriciteit slechts in één richting door, terwijl een elektronenbron een stof is die elektronen afstaat onder toedoen van zonlicht. Veel zonnecellen bevatten siliciumkristallen waarin borium en fosfor verwerkt zijn. Om een chemische verbinding met het silicium aan te gaan moeten deze twee vier elektronen bevatten, maar borium heeft er slechts drie, terwijl het fosfor er wel vijf heeft. De overgang van een elektron van fosfor naar borium vormt elektriciteit.

Haal meer uit het zonlicht!

Silicium heeft echter nog een belangrijke eigenschap naast het feit dat het een halfgeleider is. Zo is het foto-elektrisch effect van toepassing op de siliciumkristallen. Onder het zonlicht in Nijkerk zal het silicium elektronen gaan afstaan. Deze kunnen maar één kant op, doordat het silicium een halfgeleider is. Door simpelweg de boven- en onderkant van het kristal te verbinden door middel van een koperdraad, zal zo een elektrische stroom gaan lopen. Zo kunnen zonnepanelen vrij eenvoudig stroom opwekken uit het zonlicht. Helaas kan silicium slechts zo’n 29% van de energie uit het zonnelicht halen. Andere zonnepanelen hebben echter een rendement van wel 40%.

Ontdek de mogelijkheden voor zonnepanelen in Nijkerk

Woont u in Nijkerk en wilt u meer weten over zonnepanelen? Neem de tijd om onze website te bezoeken of neem contact op met ons klantgerichte personeel. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden wat betreft zonnepanelen in Nijkerk.