Zonnepanelen Utrecht

Wist u dat u een rendement van 6 tot 11 procent verdient op uw investering in zonnepanelen? Zo verdient u meer geld door een bepaald bedrag in panelen te steken dan datzelfde bedrag op een spaarrekening te zetten. De zon biedt genoeg energie voor iedereen. Zo ontvangen we op aarde jaarlijks 220 biljoen kilowattuur aan energie van het zonlicht, wat u kunt vertalen tot 2500 keer het energieverbruik van de wereldbevolking. Ook in Utrecht is het erg rendabel om zonne-energie te gebruiken met een gemiddeld 900-1200 kWh aan zonne-energie per vierkante meter per jaar. Op zoek naar zonnepanelen in Utrecht? Dan bent u bij Zontech Nederland aan het juiste adres.

Zonnepanelen Utrecht

Ontdek hoe het systeem werkt

In Nederland wordt veel gebruik gemaakt van het zogenaamde PV systeem. Hierbij worden er zonnepanelen op uw dak of tuin aangebracht die via een omvormer direct zijn verbonden met uw elektriciteitnetwerk. U gebruikt dan de energie direct vanuit uw panelen in Utrecht. U kunt echter ook meer energie nodig hebben dan de zonnepanelen kunnen leveren. Dan wordt u automatisch overgeschakeld op het netwerk van uw energieleverancier. Indien u in Utrecht meer energie produceert dan u verbruikt, wordt dit aan uw leverancier aangeboden. U ontvangt dan een financiële bijdrage per geleverd kilowattuur.

Hoe werken zonnepanelen?

Binnen de zonnepanelen speelt het grote aantal zonnecellen een belangrijke rol, aangezien iedere cel maar een klein beetje energie kan opleveren. Ze functioneren op basis van een combinatie tussen een halfgeleider die stroom slechts in één richting doorlaat, en een stof die in reactie met het zonlicht elektronen afstaat. Wanneer deze elektronen die ene richting op beginnen te stromen die de halfgeleider toelaat, moet er een koperdraadje verbonden zijn tussen de onder- en bovenkant van de cel. Dan begint er een cirkel aan elektriciteit te lopen die gebruikt kan worden voor het energienetwerk in Utrecht nadat de omvormer deze daartoe heeft omgevormd.

Ontvang een vrijblijvende offerte voor zonnepanelen in Utrecht

Heeft u interesse in zonnepanelen in Utrecht? Kijk dan gerust even rond op onze website of neem direct contact met ons op. Wij kunnen u een vrijblijvende offerte aanbieden en wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden op het gebied van zonnepanelen.